Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja śledzi po sułtańsku
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 156
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 661
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 616
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 156
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 661
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 616
Składniki
Śledzie włożyłem do miski, zalałem wodą i moczyłem 2 godziny. Po wciągnięciu z wody, osuszyłem i pokroiłem na nieduże kawałki. Rodzynki, daktyle i morele zalałem gorącą wodą i zostawiłem na około 20 minut, odcedziłem na sicie. Cebulę obrałem, pokroiłem w talarki. Na patelni rozgrzałem olej, wrzuciłem cebulę i ją zeszkliłem. Dodałem odcedzone rodzynki, pokrojone morele i daktyle. Wszystko razem dusiłem, dodałem koncentrat pomidorowy i passatę pomidorową, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Gotowałem razem jeszcze 2 – 3 minuty, sos powinien być dosyć gęsty. Śledzie wyłożyłem do salaterki, przekładając gorącym sosem. Zostawiłem do wystygnięcia, po czym wstawiłem do lodówki.