Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta sledziowa wraz z chlebkiem pelnoziarnistym, najpierw nalezy wylowic sledziki z zaprawy octowej...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16202
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5158
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16202
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5158
Składniki
Cebulke obieramy i kroimy w przyjazne polksiezyce, smazymy na oleju (ok. 5 lyzek) z dodatkiem Kucharka (nie za duzo) i papryki w proszku, do smazenia na koniec dodajemy maly koncentrat pomidorowy ( moze najlepiej nie caly, gdyz sledziki nasze z octu juz beda dosc kwasne) takze dodajemy 1 lyzeczke cukru. Smazymy i smazymy, a potem studzimy.
Kiedy cebulka z pomidorami nie jest jeszcze calkiem chlodna, przekladamy do miski na przemian ze sprytnymi sledzikami i odkladamy do lodowki do nastepnego dnia. Tylko prosze mi tu nie zjadac na cieplo juz zaraz!!!! Mnie najlepiej smakowalo na chlebku pelnoziarnistym w postaci kanapki posmarowanej tym smakolykiem.
Pycha, pycha, pycha. A zdrowe, ze ho ho. A na zdjeciu nasza proba generala tuz po przygotowaniu, jednak na nastepny dzien i na zimno - to jest to !!!!!