Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podstawie przepisu z książki "Kuchnia kresowa",lubię takie smaki słodko-słono -kwaśne.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
śledzie krótko wymoczyć,odcisnąć z nadmiaru wody
cukier puder wymieszać z cynamonem,gożdzikami,imbirem,liśćmi laurowymi i zielem angielskim
śledzie przełożyć przyprawami i odstawić najlepiej na noc
cebulę zeszklić na oleju,dodać koncentrat,doprawić solą,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny,dodać rodzynki i wystudzić
farsz rozłożyć na filetach,zwinąć w rolmopsy,ułożyć w salaterce,skropic olejem,przykryć folią i odstawić na dwa-trzy dni
w oryginalnym przepisie nie ma rodzynek