Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podstawie przepisu z książki "Kuchnia kresowa",lubię takie smaki słodko-słono -kwaśne.
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2283
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 63
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2283
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 63
Składniki
śledzie krótko wymoczyć,odcisnąć z nadmiaru wody
cukier puder wymieszać z cynamonem,gożdzikami,imbirem,liśćmi laurowymi i zielem angielskim
śledzie przełożyć przyprawami i odstawić najlepiej na noc
cebulę zeszklić na oleju,dodać koncentrat,doprawić solą,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny,dodać rodzynki i wystudzić
farsz rozłożyć na filetach,zwinąć w rolmopsy,ułożyć w salaterce,skropic olejem,przykryć folią i odstawić na dwa-trzy dni
w oryginalnym przepisie nie ma rodzynek