Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym. W tym roku zrobiłam je pierwszy raz i wyszły całkiem dobre.
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 45
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 83
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 637
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3025
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3494
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2717
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 45
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 83
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 637
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3025
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3494
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2717
Składniki
Śledzie namoczyć w mleku na godzinę, następnie opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Obrane jabłka pokroić na plasterki i chwilę smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać majeranek, otartą skórkę i sok z cytryny . Wymieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i papryką ostrą.Można dodać również natkę pietruszki.Dusić pod przykryciem kilka minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Śledzie ułożyć na półmisku i obłożyć sosem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja wymieszałam śledzie w sosie , zamknęłam w słoiku i czekają na Wigilię. SMACZNEGO!