Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym. W tym roku zrobiłam je pierwszy raz i wyszły całkiem dobre.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1521
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1272
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1152
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1521
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1272
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1152
Składniki
Śledzie namoczyć w mleku na godzinę, następnie opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Obrane jabłka pokroić na plasterki i chwilę smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać majeranek, otartą skórkę i sok z cytryny . Wymieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i papryką ostrą.Można dodać również natkę pietruszki.Dusić pod przykryciem kilka minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Śledzie ułożyć na półmisku i obłożyć sosem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja wymieszałam śledzie w sosie , zamknęłam w słoiku i czekają na Wigilię. SMACZNEGO!