Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym. W tym roku zrobiłam je pierwszy raz i wyszły całkiem dobre.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 527
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2267
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 527
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2267
Składniki
Śledzie namoczyć w mleku na godzinę, następnie opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Obrane jabłka pokroić na plasterki i chwilę smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać majeranek, otartą skórkę i sok z cytryny . Wymieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i papryką ostrą.Można dodać również natkę pietruszki.Dusić pod przykryciem kilka minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Śledzie ułożyć na półmisku i obłożyć sosem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja wymieszałam śledzie w sosie , zamknęłam w słoiku i czekają na Wigilię. SMACZNEGO!