Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, grzyby, ogórki kiszone. Pycha.
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 170
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2302
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 170
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2302
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok. 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na mniejsze kawałki ok. 2 cm. Grzyby namoczyć, najlepiej na noc. Ugotować. Pokroić na mniejsze kawałki. Wodę z gotowania zachować. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Wędzone szprotki rozetrzeć z oliwką i dodać na patelnię. Mieszać i dusić na wolnym ogniu. Dodać pokrojone grzyby i wodę. Następnie koncentrat pomidorowy. Dodać do smaku cukier, pieprz młotkowany z kolendrą i sól. Mieszać i dusić kilka minut. Wystudzić. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Na dno słoika wyłożyć 3 łyżki sosu z patelni i 2 łyżki ogórków kiszonych. Teraz warstwa śledzi i kolejne warstwy sosu, ogórków, śledzi. Układać tak do wyczerpania składników. Słoik zamknąć. Wstawić do lodówki żeby smaki się połączyły. Przed podaniem udekorować np. żurawiną i natką pietruszki. Smacznego.