Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z gęstym sosem o lekko chrzanowym smaku są bardzo smaczne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4007
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4007
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Każdy filet pokroić na 4 części. Żółtka przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, tarty chrzan, szczypiorek drobno posiekany, cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sol do smaku. Dokładnie pomieszać. Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzie ponownie po łyżeczce sosu i przykryć śledziem. Na wierzchu jeszcze odrobina sosu i udekorować koperkiem. Smacznego.