Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z gęstym sosem o lekko chrzanowym smaku są bardzo smaczne.
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 89
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1316
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 906
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 314
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 194
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 89
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1316
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 906
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 314
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 194
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Każdy filet pokroić na 4 części. Żółtka przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, tarty chrzan, szczypiorek drobno posiekany, cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sol do smaku. Dokładnie pomieszać. Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzie ponownie po łyżeczce sosu i przykryć śledziem. Na wierzchu jeszcze odrobina sosu i udekorować koperkiem. Smacznego.