Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z gęstym sosem o lekko chrzanowym smaku są bardzo smaczne.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 317
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1668
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 317
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1668
Składniki
Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Każdy filet pokroić na 4 części. Żółtka przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, tarty chrzan, szczypiorek drobno posiekany, cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sol do smaku. Dokładnie pomieszać. Na półmisek nakładać po łyżeczce gęstego sosu i przykrywać kawałkiem śledzia. Na śledzie ponownie po łyżeczce sosu i przykryć śledziem. Na wierzchu jeszcze odrobina sosu i udekorować koperkiem. Smacznego.