Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po żydowsku to klasyczna przystawka, która sprawdzi się na co dzień i od święta. Są proste i szybkie do zrobienia a do tego niesamowicie smaczne. Do ich przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników, które z pewnością znajdziesz w swojej kuchni.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4959
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44894
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4959
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44894
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 510
Składniki
Filety śledziowe opłucz, przełóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw do namoczenia na kilka godzin.
Odsącz śledzie i pokrój filety w cienkie paski.
Cebulę pokrój w piórka i sparz gorącą wodą.
Ząbki czosnku obierz i pokrój w plasterki.
W misce wymieszaj olej i ocet. Dodaj ziele angielskie, majeranek, cebulę, czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Do gotowej marynaty przełóż śledzie. Całość wymieszaj.
Śledzie w marynacie przełóż do słoiczka i wstaw do lodówki na całą noc.
Śledzie po żydowsku najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy smaki odpowiednio się przegryzą.