Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-słone śledzie proste w wykonaniu a smakują wybornie.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 565
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 17
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 565
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 17
Składniki
Śledzie lekko przepłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Tak przygotowaną przysmażyć na oleju do momentu jak stanie się szklista. Miękką cebulę doprawić majerankiem, dodać koncentrat krótko przesmażyć i podlać wodą. Dodać goździki i gotować na wolnym ogniu do zredukowania płynu. Pod koniec gotowania dodać połówki śliwek. Doprawić cynamonem, pieprzem i solą. Sos zdejmujemy z ognia i po lekkim przestudzeniu łączymy z paskami śledziowymi. Całkowicie przestudzone przekładamy na talerz lub do słoika przykrywamy i przechowujemy w lodówce.