Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-słone śledzie proste w wykonaniu a smakują wybornie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5786
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8942
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8102
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5567
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5786
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8942
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8102
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5567
Składniki
Śledzie lekko przepłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Tak przygotowaną przysmażyć na oleju do momentu jak stanie się szklista. Miękką cebulę doprawić majerankiem, dodać koncentrat krótko przesmażyć i podlać wodą. Dodać goździki i gotować na wolnym ogniu do zredukowania płynu. Pod koniec gotowania dodać połówki śliwek. Doprawić cynamonem, pieprzem i solą. Sos zdejmujemy z ognia i po lekkim przestudzeniu łączymy z paskami śledziowymi. Całkowicie przestudzone przekładamy na talerz lub do słoika przykrywamy i przechowujemy w lodówce.