Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w curry

Śledzie w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 355

Dodano:

Odsłon: 6751

Pyszne i apetyczne śledzie. Polecam przepis nie tylko na święta.

Składniki

  • filety śledziowe 60 dag,
  • jogurt naturalny 1 szk,
  • majonez 4 łyżki,
  • cebula 2 szt,
  • rodzynki 2 łyżeczki,
  • cukier 2 łyżeczki,
  • curry 1 - 1i1/2 łyżeczki,
  • sok z cytryny 4 łyżki,
  • pieprz,
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe wymoczyć przez noc w zimnej wodzie, następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i przelać na sicie gorącą wodą. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć około 5 minut.

  2. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać posiekaną cebulę, odsączone rodzynki, cukier, curry, sok z cytryny oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać.

  3. W miseczce na dno polać odrobinę sosu, następnie ułożyć warstwę śledzi. Czynność powtórzyć. Schłodzić przez 24 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń