Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to przekąska którą lubi mój mąż , dlatego robię je bardzo często nie tylko na święta ale również na co dzień. Króluje w moim menu i dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem.
nóż, sitko, miska, deska do krojenia,
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 396
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1003
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 396
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1003
Składniki
Śledzie przepłukać kilka razy zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić w kawałki , cebulę obrać i pokroić w półplasterki , przelać gorąca wodą na sitku. Do miski układać warstwę śledzi i przekładać warstwą cebuli i tak do wyczerpania. Olej wymieszać z octem dodać ziele angielskie liść laurowy oraz ziarenka pieprzu. Wymieszać i zalać śledzie. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce po 2 - 3 dniach śledzie gotowe do spożycia. Smacznego.
Śledzie gotowe do spożycia.