Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w oleju paprykowym

Śledzie w oleju paprykowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 740 Ocena: 15325

Dodano:

Odsłon: 5051

Odrobina pikanterii na Święta!

Składniki

  • olej paprykowy: olej rzepakowy , papryka słodka i ostra.
  • Śledź a`la matias 6 szt
  • Cebula
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie w oleju paprykowym

Przygotowanie

  1. Płaty odmoczyłam przez noc w wodzie.
    Osuszone pokroiłam w paseczki, przesypałam pokrojoną w kosteczkę cebulą i zalałam olejem paprykowym. Olej można zrobić dwa tygodnie wcześniej:

    https://smaker.pl/artykul-olej-paprykowy,184901,fafiatko.html

    Najlepiej niech poleżą noc w lodówce. Śledzie są lekko pikantne i przepyszne!

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 05 grudnia 2020 Zabieram przepis, może uda mi się zrobić na święta albo Nowy Rok. Pozdrówcia :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2020 Śledzik super zawsze i wszędzie :D

Ja mam taką domową oliwę od kuzynki ( kiedyś Ci pisałem, że rodzina jej męża wysyła ) i jest tam wszystko. Tzn. nie w jednej, ale jest z papryką, jest z ziołami, jest z suszonymi pomidorami, po prostu pycha. Domowa, trochę mętna, ale na 100% lepsza niż te sklepowe :)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń