Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna aromatyczna przekąska na wiele okazji.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Wymoczone i osuszone śledzie kroimy w paski około 2-3 cm. Cebulę kroimy w piórka, chili w plasterki a czosnek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski.
Cały olej z suszonych pomidorów przelewamy do śledzi i cebuli. Odsączone pomidory kroimy w paski i również przekładamy do miski.
Dodajemy musztardę, zioła i świeżo zmielony pieprz do smaku. Całość uzupełniamy olejem rzepakowym lub lnianym i dokładnie mieszamy. Śledzie są gotowe od razu do spożycia ale proponuję wstawić je do lodówki na kilka godzin żeby się przegryzły. Smacznego