Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna aromatyczna przekąska na wiele okazji.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1843
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253967
Polecam.
Odsłon: 1502
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1843
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253967
Polecam.
Odsłon: 1502
Składniki
Wymoczone i osuszone śledzie kroimy w paski około 2-3 cm. Cebulę kroimy w piórka, chili w plasterki a czosnek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski.
Cały olej z suszonych pomidorów przelewamy do śledzi i cebuli. Odsączone pomidory kroimy w paski i również przekładamy do miski.
Dodajemy musztardę, zioła i świeżo zmielony pieprz do smaku. Całość uzupełniamy olejem rzepakowym lub lnianym i dokładnie mieszamy. Śledzie są gotowe od razu do spożycia ale proponuję wstawić je do lodówki na kilka godzin żeby się przegryzły. Smacznego