Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, posiadają aromatyczny posmak z nutką kwasowości i przypraw, szybko znikają. Są bez rodzynek.
Tradycyjna sałatka śledziowa pochodząca z Kaszub. Polecamy nie tylko na wigil...
Odsłon: 18670
Planujesz przygotować śledzie na święta lub sylwestrową imprezę? Koniecznie p...
Odsłon: 2103
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 62
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 178
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 62
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 178
Składniki
Filety śledziowe moczymy w wodzie lub mleku do odpowiedniej słonności. Kroimy w kawałki i odstawiamy.
Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy do zeszklenia się cebuli. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy ocet, liście laurowe, zielę angielskie, koncentrat pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i dusimy kilka minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ziarenka gorczycy. Studzimy. Układamy kawałki filetów matjes i przekładamy je sosem. Wstawiamy do lodówki. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy dobrze się przegryzą i przejdą aromatem przypraw.
Przepisy Przekąski
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Przekąski
Wielkanocne jajka-galaretki
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
abc
Odsłon: 32
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Odsłon: 34