Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne śledzie w śmietanie, wg przepisu mojej mamy
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Składniki
Słone śledzie przełożyć do miski z wodą i moczyć ok 4 godziny, co jakiś czas zmieniając im wodę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłko również obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymoczone śledzie pokroić w kostkę, dodać cebulę, cukier oraz ocet. Wymieszać i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę do przegryzienia się smaków. Po tym czasie do śledzi dać jabłka, kefir oraz śmietanę. Całość ponownie wymieszać i odstawić znów do lodówki. W tym czasie jabłko oraz cebula puszczą soki i wtedy śledzie w śmietanie będą idealne w smaku. Serdecznie polecam ten przepis, sprawdzą się na wigilijnym stole ale nie tylko. Smacznego!