Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne filety śledziowe w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego koperku i słodkiego soczystego jabłka to świetny pomysł na smaczną przekąskę.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 827
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 507
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 827
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 507
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie do momentu, aż stracą swój rybny smak i nadmiar soli. Wymieniamy wodę mniej więcej, co godzinę. Odsączamy i kroimy w nieduże romby. Dodajemy starte na tarce jarzynowej (na dużych oczkach) jabłko oraz pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy koperek, chrzan i mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, po czym doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą.