Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne filety śledziowe w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego koperku i słodkiego soczystego jabłka to świetny pomysł na smaczną przekąskę.
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem ziel...
Odsłon: 130
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 206
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 186
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 8530
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem ziel...
Odsłon: 130
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 206
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 186
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 8530
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie do momentu, aż stracą swój rybny smak i nadmiar soli. Wymieniamy wodę mniej więcej, co godzinę. Odsączamy i kroimy w nieduże romby. Dodajemy starte na tarce jarzynowej (na dużych oczkach) jabłko oraz pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy koperek, chrzan i mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, po czym doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą.