Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne filety śledziowe w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego koperku i słodkiego soczystego jabłka to świetny pomysł na smaczną przekąskę.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 553
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1208
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4862
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 553
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1208
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4862
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie do momentu, aż stracą swój rybny smak i nadmiar soli. Wymieniamy wodę mniej więcej, co godzinę. Odsączamy i kroimy w nieduże romby. Dodajemy starte na tarce jarzynowej (na dużych oczkach) jabłko oraz pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy koperek, chrzan i mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, po czym doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą.