Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne filety śledziowe w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego koperku i słodkiego soczystego jabłka to świetny pomysł na smaczną przekąskę.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 100
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 100
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie do momentu, aż stracą swój rybny smak i nadmiar soli. Wymieniamy wodę mniej więcej, co godzinę. Odsączamy i kroimy w nieduże romby. Dodajemy starte na tarce jarzynowej (na dużych oczkach) jabłko oraz pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy koperek, chrzan i mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, po czym doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Śledzie najlepiej smakują po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą.