Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w śmietanie z koperkiem to smaczne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i w powszednie dni.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Składniki
Wymoczone w wodzie lub mleku płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka a następnie przekładamy do miski. Obraną cebulę kroimy w półplasterki lub w kostkę. Jeśli chcemy złagodzić jej smak, można ją sparzyć wrzątkiem. Pokrojoną cebulę dodajemy do śledzi. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku i wrzucamy do miski ze śledzami i cebulą. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z zawartością miski, dodajemy również śmietanę i majonez. Na końcu drobno siekamy opłukany koperek i wrzucamy do pozostałych składników. Całość opcjonalnie doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem i wszystko delikatnie mieszamy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na noc, żeby smaki się przegryzły.