Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w śmietanie z koperkiem to smaczne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno podczas świąt, jak i w powszednie dni.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30340
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30340
Składniki
Wymoczone w wodzie lub mleku płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka a następnie przekładamy do miski. Obraną cebulę kroimy w półplasterki lub w kostkę. Jeśli chcemy złagodzić jej smak, można ją sparzyć wrzątkiem. Pokrojoną cebulę dodajemy do śledzi. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku i wrzucamy do miski ze śledzami i cebulą. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z zawartością miski, dodajemy również śmietanę i majonez. Na końcu drobno siekamy opłukany koperek i wrzucamy do pozostałych składników. Całość opcjonalnie doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem i wszystko delikatnie mieszamy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na noc, żeby smaki się przegryzły.