Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w winnej marynacie

Śledzie w winnej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4761

Dodano:

Odsłon: 4269

Delikatne, w winnej marynacie smakują wybornie. Polecam.

Składniki

  • 7 płatów śledziowych
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 2-3 liście laurowe
  • 3 kulki ziela
  • 7 ziaren kolorowego pieprzu
  • 1/4 czerwonej papryki
  • Zalewa:
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/3 szklanki octu 10%
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki cukru
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledzie w winnej marynacie

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe moczymy 2-3 godziny, zmieniając wodę.
    Cebulę kroimy w półplasterki, umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem.
    Paprykę kroimy w cienkie paski.


    Składniki marynaty zagotować i odstawić do ostygnięcia.
    Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Układać w szklanym naczyniu warstwami, przekładając cebulą , listkami, zielem , pieprzem i czerwoną papryką.
    Zalać marynatą i odstawić na dwa dni w zimne miejsce by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń