Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, w winnej marynacie smakują wybornie. Polecam.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2949
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 634
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 192
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2949
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 634
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 192
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Składniki
Płaty śledziowe moczymy 2-3 godziny, zmieniając wodę. Cebulę kroimy w półplasterki, umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Paprykę kroimy w cienkie paski. Składniki marynaty zagotować i odstawić do ostygnięcia. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Układać w szklanym naczyniu warstwami, przekładając cebulą , listkami, zielem , pieprzem i czerwoną papryką. Zalać marynatą i odstawić na dwa dni w zimne miejsce by smaki się przegryzły.