Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, w winnej marynacie smakują wybornie. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25938
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25938
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3291
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1419
Składniki
Płaty śledziowe moczymy 2-3 godziny, zmieniając wodę. Cebulę kroimy w półplasterki, umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Paprykę kroimy w cienkie paski. Składniki marynaty zagotować i odstawić do ostygnięcia. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Układać w szklanym naczyniu warstwami, przekładając cebulą , listkami, zielem , pieprzem i czerwoną papryką. Zalać marynatą i odstawić na dwa dni w zimne miejsce by smaki się przegryzły.