Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, w winnej marynacie smakują wybornie. Polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Płaty śledziowe moczymy 2-3 godziny, zmieniając wodę. Cebulę kroimy w półplasterki, umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Paprykę kroimy w cienkie paski. Składniki marynaty zagotować i odstawić do ostygnięcia. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Układać w szklanym naczyniu warstwami, przekładając cebulą , listkami, zielem , pieprzem i czerwoną papryką. Zalać marynatą i odstawić na dwa dni w zimne miejsce by smaki się przegryzły.