Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z cebulą i marchewką. To bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 274
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 911
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49345
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1205
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 274
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 911
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49345
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1205
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w pióra i sparzyć wrzątkiem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawy zmiażdżyć w moździerzu. W rondelku zagotować wodę z przyprawami i cukrem. Dodać ocet, marchewkę oraz cebulę. Całość chwilę gotować, a następnie wystudzić. Następnie w misce połączyć śledzie i marynatę. Całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.