Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na zrobienie marynowanych śledzi w zalewie octowej jest mnóstwo. Ja zrobiłam śledzie według domowego, starego przepisu, takie najzwyklejsze, prosto z beczki, solone, wymoczone, oczyszczone z wnętrzności i obrane ze skóry.
Śledzie obieramy ze skóry, czyścimy, myjemy, kroimy na kawałki i moczymy w zimnej wodzie 3 godziny, po półtorej godziny wymieniamy wodę na świeżą. Po okresie moczenia odciskamy z wody i wykładamy na durszlak żeby ociekły z wody. Ocieknięte kawałki śledzia wkładamy do miski i zalewamy olejem oraz wsypujemy połowę pokrojonej w pół plastry cebuli i mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny.
W między czasie zagotowujemy wodę na zalewę z drugą połową pokrojonej cebuli, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Zalewę doprawiamy do smaku cukrem i solą. Po zagotowaniu się zalewy wlewamy ocet i pozostawiamy do wystudzenia.
Po 2-3 godzinach kawałki śledzi wkładamy do 2 litrowego słoja, przekładamy warstwy śledzi plasterkami cebuli, liśćmi laurowymi,zielem angielskim i pieprzem zalewamy olejem w którym się moczyły. Tak ułożone śledzie zalewamy ostudzoną zalewą octową. Słoik zakręcamy i odstawiamy w kuchni na dobę lub dwie doby żeby śledzie zmiękły. Po tym czasie wstawiamy słoik do lodówki.
Smacznego :)
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 32
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7262
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16235
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 32
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7262
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16235
Składniki
Śledzie obieramy ze skóry, czyścimy, myjemy, kroimy na kawałki i moczymy w zimnej wodzie 3 godziny, po półtorej godziny wymieniamy wodę na świeżą. Po okresie moczenia odciskamy z wody i wykładamy na durszlak żeby ociekły z wody. Ocieknięte kawałki śledzia wkładamy do miski i zalewamy olejem oraz wsypujemy połowę pokrojonej w pół plastry cebuli i mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny.
W między czasie zagotowujemy wodę na zalewę z drugą połową pokrojonej cebuli, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Zalewę doprawiamy do smaku cukrem i solą. Po zagotowaniu się zalewy wlewamy ocet i pozostawiamy do wystudzenia.
Po 2-3 godzinach kawałki śledzi wkładamy do 2 litrowego słoja, przekładamy warstwy śledzi plasterkami cebuli, liśćmi laurowymi,zielem angielskim i pieprzem zalewamy olejem w którym się moczyły. Tak ułożone śledzie zalewamy ostudzoną zalewą octową. Słoik zakręcamy i odstawiamy w kuchni na dobę lub dwie doby żeby śledzie zmiękły. Po tym czasie wstawiamy słoik do lodówki. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Przekąski
Parówki z serwem otulone boczkiem
Przekąski
Jak gotować Szparagi?? Przepis na szparagi z sosem Holenderskim i Szynką Parmeńską
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...
Odsłon: 112
Wątrobowy torcik
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy w...
Odsłon: 42