Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być na naszym stole. Polecam
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4638
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4638
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Następnie zalej wrzątkiem i zostaw na kwadrans. Po tym czasie odsącz na sicie.
Z podanych składników ugotuj zalewę i zostaw do wystygnięcia.
Śledzie opłucz zalej wodą i mocz około godziny, następnie odcedź i zalej zimną zalewą na około 2 godziny. Po tym czasie odsącz na sicie.
Cebulę odciśnij, dodaj pokrojone w paski śledzie, dodaj śmietanę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.