Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te śledzie są po prostu pyszne. Polecam.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3000
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3000
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem jabłkowym ( na szklankę wody 2 łyżki octu jabłkowego) ok 2 godz. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok 2cm. Cebulę pokroić w półkrążki. Groszek wyłożyć na sito , żeby obciekł. Do słoika układać warstwami cebulę, śledzie, groszek aż do wyczerpania składników. Następnie wlać olej lniany tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się polubiły, a później tylko zajadać. Smacznego.