Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z fasolą białą

Śledzie z fasolą białą

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 200

polecam

Składniki

  • filety śledziowe - 1/2 kg
  • mleko zimne - 2 szkl
  • ogórki kiszone - 6 szt
  • fasola biała konserwowa - 1 puszka
  • cebula - 2 szt
  • Sól
  • Pieprz
  • majonez
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce.
    cebulę obrać i pokroić w paski. Ogórki pokroić w paseczki.
    Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki.
    Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie dodać do sałatki.
    posypać sola i pieprzem do smaku i wymieszać wszystko razem dokładnie.
    Udekorować kleksem z majonezu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń