Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
*
*
Zielony groszek mrożony zalać wrzątkiem i pozostawić tak na kilka minut. Nie gotować. Groszek będzie jędrny i zachowa piękny zielony kolor. Osączyć na sicie i przełożyć do salaterki.
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie lub w mleku ok 2 godziny. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w drobną kostkę. Umieścić w salaterce. Dodać sok z cytryny i pozostałe składniki. Ilość soli zależnie od tego jak bardzo wymoczone są śledzie.
Wymieszać. Małe porcje układać na krakersach i tak serwować.
*
Można udekorować listkiem natki pietruszki, kaparem, groszkiem.
Smacznego.