Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Składniki
*
*
Zielony groszek mrożony zalać wrzątkiem i pozostawić tak na kilka minut. Nie gotować. Groszek będzie jędrny i zachowa piękny zielony kolor. Osączyć na sicie i przełożyć do salaterki.
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie lub w mleku ok 2 godziny. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w drobną kostkę. Umieścić w salaterce. Dodać sok z cytryny i pozostałe składniki. Ilość soli zależnie od tego jak bardzo wymoczone są śledzie.
Wymieszać. Małe porcje układać na krakersach i tak serwować.
*
Można udekorować listkiem natki pietruszki, kaparem, groszkiem.
Smacznego.