Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16163
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5127
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16163
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5127
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Ogórki pokroić w drobną kostkę, odsączyć na sicie. Z śliwek usunąć pestki i również pokroić w kostkę. Cebulę zaszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać przyprawy, wymieszać i chwilę smażyć. Dodać suszone śliwki, ogórki, wymieszać i podsmażyć. Na koniec dodać przecier pomidorowy i ketchup, połączyć smażyć chwilę, dodać ocet i z 5 łyżek oleju, wymieszać. Marynatę wystudzić. W misce połączyć śledzie i marynatę. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.
Polecam