Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z pieczarkami i cebulą to świetna przystawka na co dzień i od święta. Są bardzo prostą i szybką w przygotowaniu przekąską o rewelacyjnym smaku, w sam raz dla amatorów śledzi. Idealnie sprawdzą się podczas świąt lub domowych imprez.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 806
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 806
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Składniki
Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem delikatnie szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i całość starannie mieszamy po czym zdejmujemy z ognia i przekładamy do dużej miski.
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki bądź w większą kostkę a następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem często mieszając, wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, zdejmujemy z ognia i dodajemy do podsmażonej cebuli, całość wystudzamy. Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie dodajemy do wystudzonej cebuli i pieczarek. Wszystko doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują następnego dnia.