Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z pieczarkami i cebulą to świetna przystawka na co dzień i od święta. Są bardzo prostą i szybką w przygotowaniu przekąską o rewelacyjnym smaku, w sam raz dla amatorów śledzi. Idealnie sprawdzą się podczas świąt lub domowych imprez.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem delikatnie szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i całość starannie mieszamy po czym zdejmujemy z ognia i przekładamy do dużej miski.
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki bądź w większą kostkę a następnie podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem często mieszając, wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, zdejmujemy z ognia i dodajemy do podsmażonej cebuli, całość wystudzamy. Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie dodajemy do wystudzonej cebuli i pieczarek. Wszystko doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują następnego dnia.