Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie nieco ekscentryczne ale skoro ja je lubię to amatorzy śledzi polubią na pewno:-))
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15111
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15111
Składniki
Wymoczone wcześniej śledzie kroimy na kawałki. Na oleju należy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i namoczone wcześniej rodzynki następnie dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.Chwilkę przesmażyć Układamy warstwę śledzi, oprószamy delikatnie pieprzem i wykładamy część rodzynek w przecierze. Znowu warstwa śledzi,pieprz i rodzynki. Ja nakładam jeszcze ciepłe i wtedy śledziki kruszeją szybciej. Możecie to też ostudzić tyle że wtedy muszą poleżeć chociaż dzień w lodówce. Można też lekko skropić octem śledzie i dopiero położyć warstwę z rodzynkami.To wszystko kwestia naszego smaku.