Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z rodzynkami

Śledzie  z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17477

Dodano:

Odsłon: 2975

Przepyszna zakąska.

Składniki

  • 6 płatów śledziowych w oleju
  • 2 białe cebule
  • 10 dag rodzynek
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie z rodzynkami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy i chwilę poddusić. Następnie dodać rodzynki i jeszcze chwilę poddusić, przyprawić do smaku, dodać do śledzi, wymieszać, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń