Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu goszczą od kilku lat, może i Wy się zachęcicie.....Koniecznie trzeba wypróbować.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17652
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17652
Składniki
Cebulę kroimy w cienkie plasterki, na 2 minuty zalewamy wrzątkiem. Potem odcedzamy, na 2 minuty zalewamy zimną wodą. Osączamy z nadmiaru wody, posypujemy szczyptą soli i cukru. Śledzie zalewamy zimną, czas moczenia uzależniony od słoności śledzi. Potem śledzie osuszamy i kroimy w 2-3 cm paski. Seler naciowy kroimy w paski, jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę. Suszone pomidory i czosnek kroimy w paski. W słoiku układamy część śledzi, następnie cebulę, jabłko, seler naciowy, i czerwony pieprz i tak aż do wyczerpania składników. Całość zalewamy olejem . Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin.