Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16529
Dodano: 08.03.2019
Odsłon: 23309
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Cebulę kroimy w cienkie plasterki, na 2 minuty zalewamy wrzątkiem. Potem odcedzamy, na 2 minuty zalewamy zimną wodą.
Osączamy z nadmiaru wody, posypujemy szczyptą soli i cukru.
Śledzie zalewamy zimną, czas moczenia uzależniony od słoności śledzi.
Potem śledzie osuszamy i kroimy w 2-3 cm paski.
Seler naciowy kroimy w paski, jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę.
Suszone pomidory i czosnek kroimy w paski.
W słoiku układamy część śledzi, następnie cebulę, jabłko, seler naciowy, i czerwony pieprz i tak aż do wyczerpania składników.
Całość zalewamy olejem .
Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

KORAL 27 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Stodi, dzięki za czujność.Już uzupełniłam składniki. Chociaż dałabym głowę że wpisywałam wcześniej.
3 Kto głosował? | Odpowiedz

stodi 27 marca 2019Zgłoś do usunięcia
W składnikach nie ma mowy o jabłku, czosnku i suszonych pomidorach. Ile ma ich być?4 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 12 marca 2019Zgłoś do usunięcia
jak ładnie podane:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam śledziki i trzeba będzie wypróbować Twój przepis dla dobra domowników ;) Pyszności, mniam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 08 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Muszą być pyszne,seler naciowy świetnie się komponuje ze śledzikiem..pychoty:)2 Kto głosował? | Odpowiedz