Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu goszczą od kilku lat, może i Wy się zachęcicie.....Koniecznie trzeba wypróbować.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 74
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 124
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 75
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 167
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 46
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 74
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 124
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 75
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 167
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 46
Składniki
Cebulę kroimy w cienkie plasterki, na 2 minuty zalewamy wrzątkiem. Potem odcedzamy, na 2 minuty zalewamy zimną wodą. Osączamy z nadmiaru wody, posypujemy szczyptą soli i cukru. Śledzie zalewamy zimną, czas moczenia uzależniony od słoności śledzi. Potem śledzie osuszamy i kroimy w 2-3 cm paski. Seler naciowy kroimy w paski, jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę. Suszone pomidory i czosnek kroimy w paski. W słoiku układamy część śledzi, następnie cebulę, jabłko, seler naciowy, i czerwony pieprz i tak aż do wyczerpania składników. Całość zalewamy olejem . Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin.