Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu goszczą od kilku lat, może i Wy się zachęcicie.....Koniecznie trzeba wypróbować.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 943
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1906
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6476
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 943
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1906
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6476
Składniki
Cebulę kroimy w cienkie plasterki, na 2 minuty zalewamy wrzątkiem. Potem odcedzamy, na 2 minuty zalewamy zimną wodą. Osączamy z nadmiaru wody, posypujemy szczyptą soli i cukru. Śledzie zalewamy zimną, czas moczenia uzależniony od słoności śledzi. Potem śledzie osuszamy i kroimy w 2-3 cm paski. Seler naciowy kroimy w paski, jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę. Suszone pomidory i czosnek kroimy w paski. W słoiku układamy część śledzi, następnie cebulę, jabłko, seler naciowy, i czerwony pieprz i tak aż do wyczerpania składników. Całość zalewamy olejem . Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin.