Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie. Dlatego często próbuję nowe przepisy. Te śledzie wypatrzyłam na Instagramie. Oczywiście nie zrobiłam ściśle według przepisu, ale tak naprawdę to tylko drobne zmiany. Śledziki są pyszne, a w dodatku ładnie się prezentują dzięki kolorom. Przepis zostaje ze mną na stałe. Jeśli lubicie śledzie, wypróbujcie koniecznie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6585
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6585
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Filety śledziowa namoczyć w wodzie przez kilka godzin. Ja miałam filety w oleju więc moczyłam tylko 1,5 godziny. Jeśli śledzie są bardzo słone to trzeba je moczyć 7-8 godzin wymieniając co jakiś czas wodę. Wymoczone filety pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, zalać octem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wylać ocet. Można śledzie odsączyć na sitku. Cebulę i pomidory pokroić w drobną kostkę, paprykę również pokroić na małe kawałki. Wszystko wrzucić do miski. Dodać szczypiorek, koperek i keczup. Wymieszać.
Dodać śledzie i jeszcze raz wymieszać. Wszystko przełożyć do słoika i zalać olejem, równo ze śledziami.