Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie. Dlatego często próbuję nowe przepisy. Te śledzie wypatrzyłam na Instagramie. Oczywiście nie zrobiłam ściśle według przepisu, ale tak naprawdę to tylko drobne zmiany. Śledziki są pyszne, a w dodatku ładnie się prezentują dzięki kolorom. Przepis zostaje ze mną na stałe. Jeśli lubicie śledzie, wypróbujcie koniecznie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1479
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6009
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18860
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1479
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6009
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18860
Składniki
Filety śledziowa namoczyć w wodzie przez kilka godzin. Ja miałam filety w oleju więc moczyłam tylko 1,5 godziny. Jeśli śledzie są bardzo słone to trzeba je moczyć 7-8 godzin wymieniając co jakiś czas wodę. Wymoczone filety pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, zalać octem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wylać ocet. Można śledzie odsączyć na sitku. Cebulę i pomidory pokroić w drobną kostkę, paprykę również pokroić na małe kawałki. Wszystko wrzucić do miski. Dodać szczypiorek, koperek i keczup. Wymieszać.
Dodać śledzie i jeszcze raz wymieszać. Wszystko przełożyć do słoika i zalać olejem, równo ze śledziami.