Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie. Dlatego często próbuję nowe przepisy. Te śledzie wypatrzyłam na Instagramie. Oczywiście nie zrobiłam ściśle według przepisu, ale tak naprawdę to tylko drobne zmiany. Śledziki są pyszne, a w dodatku ładnie się prezentują dzięki kolorom. Przepis zostaje ze mną na stałe. Jeśli lubicie śledzie, wypróbujcie koniecznie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 926
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4168
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 185
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3549
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 926
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4168
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 185
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3549
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Składniki
Filety śledziowa namoczyć w wodzie przez kilka godzin. Ja miałam filety w oleju więc moczyłam tylko 1,5 godziny. Jeśli śledzie są bardzo słone to trzeba je moczyć 7-8 godzin wymieniając co jakiś czas wodę. Wymoczone filety pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, zalać octem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wylać ocet. Można śledzie odsączyć na sitku. Cebulę i pomidory pokroić w drobną kostkę, paprykę również pokroić na małe kawałki. Wszystko wrzucić do miski. Dodać szczypiorek, koperek i keczup. Wymieszać.
Dodać śledzie i jeszcze raz wymieszać. Wszystko przełożyć do słoika i zalać olejem, równo ze śledziami.