Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla lubiących śledzie na słodko.
Śledzie włożyłem do miski, zalałem wodą i moczyłem 2 godziny.
Po wciągnięciu z wody, osuszyłem i pokroiłem na nieduże kawałki.
Rodzynki i żurawinę zalałem gorącą wodą i zostawiłem na około 20 minut,
odcedziłem na sicie.
Cebulę obrałem, pokroiłem w talarki. Na patelni rozgrzałem olej, wrzuciłem cebulę i ją zeszkliłem. Dodałem odcedzone rodzynki, żurawinę, tabasco. Wszystko razem dusiłem 2 minuty, wlałem passatę, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Gotowałem razem jeszcze 2 – 3 minuty, sos powinien być dosyć gęsty.
Śledzie wyłożyłem do salaterki, przekładając gorącym sosem.
Zostawiłem do wystygnięcia, po czym wstawiłem do lodówki.
Gałązka selera nadaje im charakterystyczny smak i aromat. Wspaniałe na przyst...
Odsłon: 3897
Nie jest to danie ani łatwe,ani szybkie,ale za to smakuje znakomicie.
Odsłon: 19722
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23524
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52247
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13196
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23524
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52247
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13196
Składniki
Śledzie włożyłem do miski, zalałem wodą i moczyłem 2 godziny. Po wciągnięciu z wody, osuszyłem i pokroiłem na nieduże kawałki. Rodzynki i żurawinę zalałem gorącą wodą i zostawiłem na około 20 minut, odcedziłem na sicie. Cebulę obrałem, pokroiłem w talarki. Na patelni rozgrzałem olej, wrzuciłem cebulę i ją zeszkliłem. Dodałem odcedzone rodzynki, żurawinę, tabasco. Wszystko razem dusiłem 2 minuty, wlałem passatę, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Gotowałem razem jeszcze 2 – 3 minuty, sos powinien być dosyć gęsty. Śledzie wyłożyłem do salaterki, przekładając gorącym sosem. Zostawiłem do wystygnięcia, po czym wstawiłem do lodówki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Faszerowane karczochy z grilla
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 53
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Polecam bardzo smaczne, szybkie a za razem syte naleśniki z parówką, szynką i...
Odsłon: 89