Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na raz. Nie tylko na Święta. :-) Na wszelkich towarzyskich spotkaniach najlepiej sprawdzają się przekąski na jeden kęs. Dodatkowo rybka lubi pływać, jest to prawda powszechnie znana nie od dzis... więc śledzik to obowiązkowa pozycja zakupowa przed imprezą. ;-) Śledzia w tej formie przygotowuję również na kanapki. Można pokroić go drobniej, ja tego nie zrobiłam, bo lubię kiedy kawałki śledzia, cebuli i ogórka są wyczuwalne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z kromek chleba razowego wycinamy szklanką krążki. Podpiekamy je w piekarniku przez około 7 minut. Śledzie, ogórki i cebulę drobno siekamy. Doprawiamy pieprzem, wlewamy sok z cytryny, dokładnie mieszamy.
Gotowe śledzie wykładamy na grzanki. Dekorujemy gałązką koperku.