Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na raz. Nie tylko na Święta. :-) Na wszelkich towarzyskich spotkaniach najlepiej sprawdzają się przekąski na jeden kęs. Dodatkowo rybka lubi pływać, jest to prawda powszechnie znana nie od dzis... więc śledzik to obowiązkowa pozycja zakupowa przed imprezą. ;-) Śledzia w tej formie przygotowuję również na kanapki. Można pokroić go drobniej, ja tego nie zrobiłam, bo lubię kiedy kawałki śledzia, cebuli i ogórka są wyczuwalne.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1887
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1638
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1887
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1638
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1580
Składniki
Z kromek chleba razowego wycinamy szklanką krążki. Podpiekamy je w piekarniku przez około 7 minut. Śledzie, ogórki i cebulę drobno siekamy. Doprawiamy pieprzem, wlewamy sok z cytryny, dokładnie mieszamy.
Gotowe śledzie wykładamy na grzanki. Dekorujemy gałązką koperku.