Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik na grzance

Śledzik na grzance

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9193

Dodano:

Odsłon: 607

Przekąska na raz. Nie tylko na Święta. :-) Na wszelkich towarzyskich spotkaniach najlepiej sprawdzają się przekąski na jeden kęs. Dodatkowo rybka lubi pływać, jest to prawda powszechnie znana nie od dzis... więc śledzik to obowiązkowa pozycja zakupowa przed imprezą. ;-) Śledzia w tej formie przygotowuję również na kanapki. Można pokroić go drobniej, ja tego nie zrobiłam, bo lubię kiedy kawałki śledzia, cebuli i ogórka są wyczuwalne.

Składniki

  • 6 kromek chleba razowego
  • 3 filety śledziowe
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz koperek do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z kromek chleba razowego wycinamy szklanką krążki. Podpiekamy je w piekarniku przez około 7 minut.
    Śledzie, ogórki i cebulę drobno siekamy. Doprawiamy pieprzem, wlewamy sok z cytryny, dokładnie mieszamy.

  2. Gotowe śledzie wykładamy na grzanki. Dekorujemy gałązką koperku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń