Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie w każdym wydaniu:)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 150
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 76
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 373
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 150
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 76
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 373
Składniki
Śledzie namoczyć na 4-5 godz. Ugotować zalewę octową z dodatkiem liści i ziela.Dodać do smaku cukier,ja lubię taką pół słodką. Wrzucić do zalewy cebulę pokrojoną w piórka i zagotować. Do wystudzonej dać pokrojone śledzie i zostawić na kilkanaście godzin,by śledzie dobrze przeszły marynatą. Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy i wymieszać ze śmietaną. Smacznego życzę!