Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie w każdym wydaniu:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413898
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2197
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413898
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2197
Składniki
Śledzie namoczyć na 4-5 godz. Ugotować zalewę octową z dodatkiem liści i ziela.Dodać do smaku cukier,ja lubię taką pół słodką. Wrzucić do zalewy cebulę pokrojoną w piórka i zagotować. Do wystudzonej dać pokrojone śledzie i zostawić na kilkanaście godzin,by śledzie dobrze przeszły marynatą. Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy i wymieszać ze śmietaną. Smacznego życzę!