Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik w śmietanie i zalewie octowej.

Śledzik w śmietanie i zalewie octowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14535

Dodano:

Odsłon: 2475

Bardzo lubię śledzie w każdym wydaniu:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć na 4-5 godz.
    Ugotować zalewę octową z dodatkiem liści i ziela.Dodać do smaku cukier,ja lubię taką pół słodką.
    Wrzucić do zalewy cebulę pokrojoną w piórka i zagotować.
    Do wystudzonej dać pokrojone śledzie i zostawić na kilkanaście godzin,by śledzie dobrze przeszły marynatą.
    Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy i wymieszać ze śmietaną.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 października 2016 Ubóstwiam śledzie <3 czasami mam fazę i kilogramami jem :P Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 12 października 2016 ani się obejrzymy a ten śledzić wyląduje na świątecznym stole.........:) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 11 października 2016 Ale mam ślinotok... to przez ten ocet :). Walnę takie śledzie w weekend. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń