Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik w śmietanie,porze i kukurydzy.

Śledzik w śmietanie,porze i kukurydzy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 16935

Dodano:

Odsłon: 480

Idealny ślledzik jako przystawka na świątecznym stole.Aromatyczny i bardzo smaczny,serdecznie polecam:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Śledzik w śmietanie,porze i kukurydzy.

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,co jakiś czas ją zmieniać przez 4 godz.

    Ugotować zalewę,pora pokroić w paski w poprzek i wrzucić na gotującą zalewę na moment ,tyle by się sparzył.

    Zalewę wystudzić i do zimnej dać śledzie pokrojone na mniejsze części.

    Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy,dodać kukurydzę,śmietanę oraz pieprz.Wymieszać i zostawić na 2 godz,by śledzie przeszły smakami.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 kwietnia Mniami :) Poproszę jeszcze "seteczkę" do niego ;p Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 07 kwietnia Pyszne, też takie robię tylko bez kukurydzy, bo nie przepadam za nią. Czasami dodaję marynowane grzybki. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 kwietnia Swietne! szukalam przepis na lekko marynowane sledzie i to bedzie strzal w dziesiatkę! Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń