Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny ślledzik jako przystawka na świątecznym stole.Aromatyczny i bardzo smaczny,serdecznie polecam:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 745
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 745
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666432
Składniki
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,co jakiś czas ją zmieniać przez 4 godz. Ugotować zalewę,pora pokroić w paski w poprzek i wrzucić na gotującą zalewę na moment ,tyle by się sparzył. Zalewę wystudzić i do zimnej dać śledzie pokrojone na mniejsze części. Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy,dodać kukurydzę,śmietanę oraz pieprz.Wymieszać i zostawić na 2 godz,by śledzie przeszły smakami.
Smacznego życzę!