Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny ślledzik jako przystawka na świątecznym stole.Aromatyczny i bardzo smaczny,serdecznie polecam:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8171
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 416
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8171
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 416
Składniki
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,co jakiś czas ją zmieniać przez 4 godz. Ugotować zalewę,pora pokroić w paski w poprzek i wrzucić na gotującą zalewę na moment ,tyle by się sparzył. Zalewę wystudzić i do zimnej dać śledzie pokrojone na mniejsze części. Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy,dodać kukurydzę,śmietanę oraz pieprz.Wymieszać i zostawić na 2 godz,by śledzie przeszły smakami.
Smacznego życzę!