Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim

Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 383

Dodano:

Odsłon: 2604

Dokonała przekąska o bogatym smaku, będzie smakować nawet tym co śledzi nie lubią, gwarantuję, na stole prezentuje się znakomicie i zachęcająco, polecam.

Składniki

  • 3 filety ze śledzia matiasa
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 spore łyżki sosu tatarskiego
  • do dekoracji dowolnie : u mnie plastry cytryny, czereśnie, listki sałaty rzymskiej, pomidorki koktajlowe, posiekana natka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim

Przygotowanie

  1. Matiasy wymoczyć w wodzie ok. 30 minut, po wyjęciu skropić odrobiną soku z cytryny a później oleju, odciąć część od ogona ryby.
    Ugotowane jajka oczywiście obrać, ściąć końcówki aby lepiej się trzymały, wokół obwinąć płatem śledzia i przykryć go sosem tatarskim jak pierzynką, całość udekorować wg. uznania i dodatków jakie akurat mamy w lodówce.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

przyjaciel 26 lipca Dziewczynki dziękuję, kocham was, wybaczcie za wylewność, ale dopiero wróciłam z Anny w takim błogim nastroju, buziaki :) <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 26 lipca No to narobiłas mi smaku,jakie pyszności,jak dawno jadłam sledzika,muszę zrobic...slinka leci :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń