Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zeszytu mojej babci. Pyszna , prosta i szybka sałatka z filetów śledziowych w połączeniu z ogórkiem, cebulą i innymi dodatkami smakuje pysznie i kusząco.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7448
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2372
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7448
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2372
Składniki
Filety śledziowe zamoczyć na godzinę w zimnej wodzie ( o ile są mocno solone). Następnie pokroić w mniejsze kawałki włożyć do miski oprószyć pieprzem i roztłuczoną kolendrą. Zostawić na 15 minut. Obraną cebulę oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Do szklanej salaterki układać warstwami - część śledzi, na śledzie ogórek konserwowy, na ogórek pokrojoną cebulę. Warstwę skropić sokiem z cytryny. Nałożyć następną warstwę i tak do wyczerpania składników. Na samym wierzchu powinna znaleźć się cebula. Całość zalać oliwą, śledzie mają być zakryte. Sałatkę udekorować pokrojonym ogórkiem i kawałkami śledzika oraz cebulką zielona. Można dodać pieprzu cytrynowego.