Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 343 Ocena: 4123

Dodano:

Odsłon: 1355

Smaczna, chrupiąca przekąska na świąteczny stół lub awaryjne wyjście, gdy pojawią się niezapowiedziani goście. Wykonanie zajmuje kilka minut, a pieczenie kilkanaście. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 25 dag pokrojonej szynki
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 jajko wiejskie
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka oregano
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z koncentratu pomidorowego, oliwy i oregano przygotować sos. Rozsmarować go na rozłożonym płacie ciasta francuskiego. Rozłożyć szynkę i pokrojone oliwki. Posypać startym żółtym serem. Zwinąć rulon. Pokroić na kawałki 3 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 17 grudnia 2018 Takie przekąski są świetne na każdą okazję - szybkie w wykonaniu i pyszne. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 grudnia 2018 Proste, szybkie i pyszne :) Z francuzem wszystko się udaje, pycha :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 17 grudnia 2018 Pycha, uwielbiam ciasto francuskie i frykasy z niego zrobione ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 17 grudnia 2018 Nie podałam w składnikach oliwek. Jajkiem należy, oczywiście, posmarować zwinięty rulon. Przepraszam za niedopatrzenia. Widocznie za bardzo jestem zakręcona. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń