Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani dziś mam dla Was pomysł na pyszną przystawkę. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem świetnie sprawdzają się na każdej domowej imprezie. Jest z nimi tylko jeden problem – za szybko znikają ;D Dobrze, że udało mi się dorwać jednego ślimaczka, żeby ich spróbować.
Rozpoczynamy od upieczenia łososia. Rybę myjemy i usuwamy ewentualne ości. Następnie doprawiamy ją przyprawą i solą. Lekko skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 200°C z termoobiegiem. Gotowy zostawiamy do wystudzenia.
Fetę kroimy w długie, kwadratowe paski.
Następnie rozwijamy ciasto francuskie. Dłuższy bok ciasta smarujemy pastą wasabi. Ilość zależy od tego jak pikantne dania lubicie :) . Później układamy poszarpaną rybę, a na niej paski sera. Na koniec całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Ciasto delikatnie zwijamy tworząc roladę. Następnie delikatnie sklejamy końce i kroimy ją w plastry. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy 180°C z termoobiegiem przez około 30 minut, aż ładnie się zezłocą.
Smacznego ;)
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 343
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 357
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1829
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17484
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 494
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 343
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 357
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1829
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17484
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 494
Składniki
Rozpoczynamy od upieczenia łososia. Rybę myjemy i usuwamy ewentualne ości. Następnie doprawiamy ją przyprawą i solą. Lekko skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 200°C z termoobiegiem. Gotowy zostawiamy do wystudzenia.
Fetę kroimy w długie, kwadratowe paski.
Następnie rozwijamy ciasto francuskie. Dłuższy bok ciasta smarujemy pastą wasabi. Ilość zależy od tego jak pikantne dania lubicie :) . Później układamy poszarpaną rybę, a na niej paski sera. Na koniec całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Ciasto delikatnie zwijamy tworząc roladę. Następnie delikatnie sklejamy końce i kroimy ją w plastry. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy 180°C z termoobiegiem przez około 30 minut, aż ładnie się zezłocą. Smacznego ;)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szparagi w boczku
Przekąski
Szybki tost
Przekąski
Wrapy z kurczakiem
Przekąski
Ciasto francuskie z mięsem mielonym
Szparagi w boczku
Szparagi w boczku to świetna alternatywa dla tego dania przygotowywanego wraz...
Odsłon: 6
Szybki tost
Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewnia...
Odsłon: 78