Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani dziś mam dla Was pomysł na pyszną przystawkę. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem świetnie sprawdzają się na każdej domowej imprezie. Jest z nimi tylko jeden problem – za szybko znikają ;D Dobrze, że udało mi się dorwać jednego ślimaczka, żeby ich spróbować.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22687
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15047
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4801
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45083
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22687
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15047
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4801
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45083
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Składniki
Rozpoczynamy od upieczenia łososia. Rybę myjemy i usuwamy ewentualne ości. Następnie doprawiamy ją przyprawą i solą. Lekko skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 200°C z termoobiegiem. Gotowy zostawiamy do wystudzenia.
Fetę kroimy w długie, kwadratowe paski.
Następnie rozwijamy ciasto francuskie. Dłuższy bok ciasta smarujemy pastą wasabi. Ilość zależy od tego jak pikantne dania lubicie :) . Później układamy poszarpaną rybę, a na niej paski sera. Na koniec całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Ciasto delikatnie zwijamy tworząc roladę. Następnie delikatnie sklejamy końce i kroimy ją w plastry. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy 180°C z termoobiegiem przez około 30 minut, aż ładnie się zezłocą. Smacznego ;)