Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem

Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 360 Ocena: 3918

Dodano:

Odsłon: 3070

Kochani dziś mam dla Was pomysł na pyszną przystawkę. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem świetnie sprawdzają się na każdej domowej imprezie. Jest z nimi tylko jeden problem – za szybko znikają ;D Dobrze, że udało mi się dorwać jednego ślimaczka, żeby ich spróbować.

Składniki

  • ciasto francuskie (275 g)
  • około 200 g filetu z łososia
  • około 100 g sera feta
  • pasta wasabi
  • przyprawy do ryby (gotowa mieszanka lub Wasze ulubione)
  • oliwa z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozpoczynamy od upieczenia łososia. Rybę myjemy i usuwamy ewentualne ości. Następnie doprawiamy ją przyprawą i solą. Lekko skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 200°C z termoobiegiem. Gotowy zostawiamy do wystudzenia.

  2. Fetę kroimy w długie, kwadratowe paski.

  3. Następnie rozwijamy ciasto francuskie. Dłuższy bok ciasta smarujemy pastą wasabi. Ilość zależy od tego jak pikantne dania lubicie :) . Później układamy poszarpaną rybę, a na niej paski sera. Na koniec całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Ciasto delikatnie zwijamy tworząc roladę. Następnie delikatnie sklejamy końce i kroimy ją w plastry. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy 180°C z termoobiegiem przez około 30 minut, aż ładnie się zezłocą.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń