Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem

Przepis dnia 2020-01-27
Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 133 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 3087

Ślimaczki z ciasta francuskiego, tym razem wersja z wędzonym łososiem i tartym serem, do tego sos ziołowo-czosnkowy i kolacja gotowa :-)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g łososia wędzonego
  • ok. 100 g tartego żółtego sera
  • 1 jajko
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Na cieście ułożyć plastry łososia i posypać tartym serem. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Kawałki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 220 stopni góra-dół. Ślimaczki piec 10-15 minut do zrumienienia.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń