Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-01-2020
Ślimaczki z ciasta francuskiego, tym razem wersja z wędzonym łososiem i tartym serem, do tego sos ziołowo-czosnkowy i kolacja gotowa :-)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 378
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 378
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Składniki
Ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Na cieście ułożyć plastry łososia i posypać tartym serem. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Kawałki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 220 stopni góra-dół. Ślimaczki piec 10-15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!