Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-01-2020
Ślimaczki z ciasta francuskiego, tym razem wersja z wędzonym łososiem i tartym serem, do tego sos ziołowo-czosnkowy i kolacja gotowa :-)
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 133
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 187
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 133
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 187
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Na cieście ułożyć plastry łososia i posypać tartym serem. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Kawałki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 220 stopni góra-dół. Ślimaczki piec 10-15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Przekąski
Serowa przekąska z pikantną nutą
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Jajka w cieście francuskim
Dla wielu osób śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto, aby było smacz...
Odsłon: 2328
Różowe jajka
Wielkanoc kojarzy się z jajkami i kolorami. Nie ma lepszego pomysłu, niż połą...
Odsłon: 3448