Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i dodatkami
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101894
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5839
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5843
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101894
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5839
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5843
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy a następnie smarujemy serkiem śmietankowym po całości. Posypujemy pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypujemy kolejno szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem. Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk. Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego !