Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i dodatkami
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34044
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 467
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1981
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 31
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34044
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 467
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1981
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 31
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10252
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy a następnie smarujemy serkiem śmietankowym po całości. Posypujemy pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypujemy kolejno szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem. Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie wyszło 18 sztuk. Gotowe przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego !