Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, klasyczna przekąska z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w przygotowaniu, zwłaszcza kiedy można już kupić gotowe ciasto francuskie, zrobienie ich to maksymalnie 30 min. i przekąska gotowa. Rewelacyjnie smakują zarówno na ciepło np. do barszczu czerwonego, ale też na zimno. Może być fajnym pomysłem na przyjęcie Sylwestrowe, karnawałowe, ostatkowe itp.
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 500
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 82
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 500
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :) Możemy posmarować ciasto również keczupem lub ulubionym sosem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Przekąski
Grzanki z mięsem mielonym
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami.
Jajka nadziewane pieczarkami
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym danie...
Odsłon: 100
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Wielkanoc to jajka. A jak jajka to ćwikła. Stary, dobry chrzan z buraczkami t...
Odsłon: 48