Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, klasyczna przekąska z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w przygotowaniu, zwłaszcza kiedy można już kupić gotowe ciasto francuskie, zrobienie ich to maksymalnie 30 min. i przekąska gotowa. Rewelacyjnie smakują zarówno na ciepło np. do barszczu czerwonego, ale też na zimno. Może być fajnym pomysłem na przyjęcie Sylwestrowe, karnawałowe, ostatkowe itp.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :) Możemy posmarować ciasto również keczupem lub ulubionym sosem.