Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, klasyczna przekąska z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w przygotowaniu, zwłaszcza kiedy można już kupić gotowe ciasto francuskie, zrobienie ich to maksymalnie 30 min. i przekąska gotowa. Rewelacyjnie smakują zarówno na ciepło np. do barszczu czerwonego, ale też na zimno. Może być fajnym pomysłem na przyjęcie Sylwestrowe, karnawałowe, ostatkowe itp.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11450
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5498
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13580
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11450
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5498
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13580
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :) Możemy posmarować ciasto również keczupem lub ulubionym sosem.