Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 747
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12573
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 747
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12573
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć i delikatnie rozwałkować skropić delikatnie oliwą z oliwek. W między czasie na patelni rozgrzać olej i wrzucić szpinak przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Przyprawić solą i pieprzem.
Gotowy szpinak rozłożyć na cieście. Na szpinak dać pokrojony w kostkę ser feta. Na dole zostawiamy 2-3 cm czystego ciasta, bo będzie go łatwiej zwinąć.
Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 3 cm krążki.
Ślimaczki ułożyć na blasze do pieczenia, spokojnie można wykorzystać papier z ciasta francuskiego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min, aż się zarumienią.
Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!