Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości
Ciasto francuskie ze szpinakiem jest zawsze wyśmienite. Przygotować je można...
Odsłon: 9637
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 223
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 223
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć i delikatnie rozwałkować skropić delikatnie oliwą z oliwek. W między czasie na patelni rozgrzać olej i wrzucić szpinak przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Przyprawić solą i pieprzem.
Gotowy szpinak rozłożyć na cieście. Na szpinak dać pokrojony w kostkę ser feta. Na dole zostawiamy 2-3 cm czystego ciasta, bo będzie go łatwiej zwinąć.
Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 3 cm krążki.
Ślimaczki ułożyć na blasze do pieczenia, spokojnie można wykorzystać papier z ciasta francuskiego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min, aż się zarumienią.
Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki kukurydziane
Przekąski
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Przekąski
Pstrąg wędzony w glazurze
Przekąski
Serkowa rolada z salmi
Placki kukurydziane
Polecam smaczne placki tym razem z kukurydzy na które serdecznie zapraszam. P...
Odsłon: 34
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz...
Odsłon: 66