Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą proste składniki i nieco inną formę składania gotowego ciasta francuskiego, aby zrobić te ślimaczki z serem i szynką. To szybka przekąska na wieczór do ulubionego filmu albo lekka kolacja na ciepło.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2924
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1062
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1136
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2863
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2924
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1062
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1136
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2863
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń na blacie. W misce połącz ketchup, majonez, sok z cytryny i odrobinę pieprzu, najlepiej świeżo mielonego. Rozsmaruj na całej powierzchni ciasta, zostawiając centymetr od brzegów.
Następnie ułóż równomiernie szynkę. Posyp ją tartym serem, cebulką prażoną i ziołami prowansalskimi.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od dołu, tylko do połowy. Następnie zwiń ciasto od góry do tego samego miejsca. Taką roladkę pokrój na centymetrowe kawałki. Ułóż je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 15 minut aż się zarumienią.