Szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Doskonałe na ciepło i na zimno. Idealna przekąska na imprezę, do pracy, jako kolacja czy śniadanie.
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serami
Składniki
- ciasto francuskie
- passata
- szynka szwarcwaldzka (1 opakowanie)
- ser oscypek (u mnie Gołka Zakopiańska)
- ser mozzarella - tarty
- ser typu śródziemnomorski w kostkach z dodatkiem ziół w zalewie z oleju
Składniki
- ciasto francuskie
- passata
- szynka szwarcwaldzka (1 opakowanie)
- ser oscypek (u mnie Gołka Zakopiańska)
- ser mozzarella - tarty
- ser typu śródziemnomorski w kostkach z dodatkiem ziół w zalewie z oleju

Etapy przygotowania
Ciasto rozwinąć, posmarować sosem passata, na to położyć szynkę, pokrojony w plasterki ser oscypek, i ser sałatkowy w kostkach, obsypać startym serem mozzarella. Wszystko razem zwinąć, dość ciasno, jak roladę - krótszym bokiem. Pokroić w plastry około 3-4cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (Można posmarować wodą lub roztrzepanym jajkiem - u mnie bez niczego). Wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut (na złoty kolor). Gotowe.

Przepis w Waszym wykonaniu (16)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 137
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 137



Składniki
- ciasto francuskie
- passata
- szynka szwarcwaldzka (1 opakowanie)
- ser oscypek (u mnie Gołka Zakopiańska)
- ser mozzarella - tarty
- ser typu śródziemnomorski w kostkach z dodatkiem ziół w zalewie z oleju
Ciasto rozwinąć, posmarować sosem passata, na to położyć szynkę, pokrojony w plasterki ser oscypek, i ser sałatkowy w kostkach, obsypać startym serem mozzarella. Wszystko razem zwinąć, dość ciasno, jak roladę - krótszym bokiem. Pokroić w plastry około 3-4cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (Można posmarować wodą lub roztrzepanym jajkiem - u mnie bez niczego). Wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut (na złoty kolor). Gotowe.
Fajny pomysł na przekąskę :)
Bardzo smaczne ślimaczki:)
Świetna przekąska :)
Pyszna przekaska!
Często robimy podobne, świetna i szybka przekąska!