Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Doskonałe na ciepło i na zimno. Idealna przekąska na imprezę, do pracy, jako kolacja czy śniadanie.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Składniki
Ciasto rozwinąć, posmarować sosem passata, na to położyć szynkę, pokrojony w plasterki ser oscypek, i ser sałatkowy w kostkach, obsypać startym serem mozzarella. Wszystko razem zwinąć, dość ciasno, jak roladę - krótszym bokiem. Pokroić w plastry około 3-4cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (Można posmarować wodą lub roztrzepanym jajkiem - u mnie bez niczego). Wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut (na złoty kolor). Gotowe.