Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w szynce parmeńskiej - robi się je migusiem , a smakują niebiańsko.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2904
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 601
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 165
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2904
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 601
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 165
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Każdy plaster szynki parmeńskiej, przekrawam na pół. Teraz w każdą połowę plasterka owijam śliwkę i zabezpieczam wykałaczką. Do rogrzanego na 200 stopni piekarnika w naczyniu żaroodpornym (lekko skropiłam je wodą, można oliwą ) wstawiłam nasze zawinięte mini roladki. Piekę je 20 min z opcją góra - dół , następnie zmnieniam funkcję na termoobieg i zapiekam jeszcze 5 minut. Chrupiące , gorące! Smacznego :)