Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w szynce parmeńskiej - robi się je migusiem , a smakują niebiańsko.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2910
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2910
Składniki
Każdy plaster szynki parmeńskiej, przekrawam na pół. Teraz w każdą połowę plasterka owijam śliwkę i zabezpieczam wykałaczką. Do rogrzanego na 200 stopni piekarnika w naczyniu żaroodpornym (lekko skropiłam je wodą, można oliwą ) wstawiłam nasze zawinięte mini roladki. Piekę je 20 min z opcją góra - dół , następnie zmnieniam funkcję na termoobieg i zapiekam jeszcze 5 minut. Chrupiące , gorące! Smacznego :)