Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w szynce parmeńskiej - robi się je migusiem , a smakują niebiańsko.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Każdy plaster szynki parmeńskiej, przekrawam na pół. Teraz w każdą połowę plasterka owijam śliwkę i zabezpieczam wykałaczką. Do rogrzanego na 200 stopni piekarnika w naczyniu żaroodpornym (lekko skropiłam je wodą, można oliwą ) wstawiłam nasze zawinięte mini roladki. Piekę je 20 min z opcją góra - dół , następnie zmnieniam funkcję na termoobieg i zapiekam jeszcze 5 minut. Chrupiące , gorące! Smacznego :)