Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co nieco na słodko , pachnące zapachami jesieni, jabłka, orzechy.
Blaszka do pieczenia , nóż, tarka, rondelek
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97467
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1926
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5763
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5767
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97467
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1926
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5763
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5767
Składniki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać cukier usmażyć , dodając pod koniec cynamon. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować jabłkami zwinąć w rulon, podzielić na 9 części , ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć po łyżeczce serka, dodać parę żurawin, posypać mielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.