Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co nieco na słodko , pachnące zapachami jesieni, jabłka, orzechy.
Blaszka do pieczenia , nóż, tarka, rondelek
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 738
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 738
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać cukier usmażyć , dodając pod koniec cynamon. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować jabłkami zwinąć w rulon, podzielić na 9 części , ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć po łyżeczce serka, dodać parę żurawin, posypać mielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.