Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co nieco na słodko , pachnące zapachami jesieni, jabłka, orzechy.
Blaszka do pieczenia , nóż, tarka, rondelek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać cukier usmażyć , dodając pod koniec cynamon. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować jabłkami zwinąć w rulon, podzielić na 9 części , ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć po łyżeczce serka, dodać parę żurawin, posypać mielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.