Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się na domowej imprezie. Można też podać tak przyrządzone papryczki na śniadanie bądź kolację. Są smaczne, zdrowe i sycące. Ilość papryczek użytych do 250 g sera zależy oczywiście od ich wielkości. Ja miałam małe, więc wykorzystałam ich 15 sztuk.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8159
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2786
Polecam.
Odsłon: 1388
Polecam.
Odsłon: 414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8159
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2786
Polecam.
Odsłon: 1388
Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt oraz sól pieprz i mieloną paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy
Do sera dodajemy drobno pokrojoną 1 papryczkę oraz rzodkiewkę oraz łyżkę szczypiorku. Dokładnie mieszamy
Papryczki przekrawamy wzdłuż na pół usuwamy pestki i napełniamy masą serową
Po napełnieniu obsypujemy posiekanym szczypiorkiem
Podajemy solo lub z pieczywem