Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny posiłek na słodko :) Ja oprócz składników z przepisu wykorzystałam resztkę serka twarogowego :)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 81
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 168
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 431
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 81
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 168
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 431
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Jajka wbij do miski, zmiksuj z szczyptą soli i cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodawaj do jajek na przemian z mlekiem i wodą. Dalej miksuj. Na koniec wlej roztopione i ostudzone masło, wymieszaj. Odstaw na 30 minut pod przykryciem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Usmaż na rozgrzanej patelni. Placuszki podawaj z malinami i miodem.