Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny posiłek na słodko :) Ja oprócz składników z przepisu wykorzystałam resztkę serka twarogowego :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34121
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1298
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34121
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1298
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Jajka wbij do miski, zmiksuj z szczyptą soli i cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodawaj do jajek na przemian z mlekiem i wodą. Dalej miksuj. Na koniec wlej roztopione i ostudzone masło, wymieszaj. Odstaw na 30 minut pod przykryciem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Usmaż na rozgrzanej patelni. Placuszki podawaj z malinami i miodem.