Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 199
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 199
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozic. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac pokrojona w paski cebule i posiekany czosnek. Smazyc na wolnym ogniu ok 20min az cebula bedzie miekka i lekko sie zrumieni
Nastespnie dodac cukier i ocet. Dusic ok 10-15 min. Na koniec dodac rodzynki i dobrze wymieszac.
Ciasto francuskie pokroic w kwadraty lub kolka ulozyc na blasze i upiec na zloty kolor wg wskazowek podanych na opakowaniu. Po upieczeniu na kazdy kwadrat nalozyc po lyzce nadzienia cebulowego i posypac serem feta (wazne aby to byl twardy ser feta, nie z mlekovity) Wskazowka- warto na srodek ciasta wylozyc suszony groch zeby ciasto nie uroslo w tym miejscu