Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozic. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac pokrojona w paski cebule i posiekany czosnek. Smazyc na wolnym ogniu ok 20min az cebula bedzie miekka i lekko sie zrumieni
Nastespnie dodac cukier i ocet. Dusic ok 10-15 min. Na koniec dodac rodzynki i dobrze wymieszac.
Ciasto francuskie pokroic w kwadraty lub kolka ulozyc na blasze i upiec na zloty kolor wg wskazowek podanych na opakowaniu. Po upieczeniu na kazdy kwadrat nalozyc po lyzce nadzienia cebulowego i posypac serem feta (wazne aby to byl twardy ser feta, nie z mlekovity) Wskazowka- warto na srodek ciasta wylozyc suszony groch zeby ciasto nie uroslo w tym miejscu