Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1342
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18536
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1342
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5861
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18536
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozic. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac pokrojona w paski cebule i posiekany czosnek. Smazyc na wolnym ogniu ok 20min az cebula bedzie miekka i lekko sie zrumieni
Nastespnie dodac cukier i ocet. Dusic ok 10-15 min. Na koniec dodac rodzynki i dobrze wymieszac.
Ciasto francuskie pokroic w kwadraty lub kolka ulozyc na blasze i upiec na zloty kolor wg wskazowek podanych na opakowaniu. Po upieczeniu na kazdy kwadrat nalozyc po lyzce nadzienia cebulowego i posypac serem feta (wazne aby to byl twardy ser feta, nie z mlekovity) Wskazowka- warto na srodek ciasta wylozyc suszony groch zeby ciasto nie uroslo w tym miejscu