Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie mój nowy kulinarny wynalazek, który powstał dzisiejszego ranka. Naprawdę jest super smaczny i polecam go wszystkim, nie tylko miłośnikom tuńczyka, wegetarianom, ale i tym którzy lubią umiarkowanie pikantne potrawy.
Nóż, deska do krojenia, tarka do jarzyn, salaterka, waga
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz olej, a następnie przełóż do salaterki
Otwórz puszkę kukurydzy, odłóż 2 łyżki, odsącz i dodaj do tuńczyka
Paprykę umyj, pokrój w paski, a następnie w drobną kostkę i dodaj do salaterki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do reszty
Chlebki pita posmaruj cienko masłem, a następnie wyciśnij trochę ostrego sosu chili Sriracha (jak na zdjęciu)
Do salaterki dodaj majonez, pieprz i dobrze wymieszaj
Pokryj powierzchnię chlebków równo tuńczykiem,a następnie posyp startym na tarce jarzynowej serem
Tak przygotowane chlebki pita zapiekaj w piekarniku 10 min. w temperaturze 175 stopni Celsjusza góra -dol, a następne 5 min. w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Jeśli chcesz mieć chrupiący spód, kontynuuj góra -dol przez 15 min.
Po wyjęciu z piekarnika posypać koperkiem (opcjonalnie)