Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie mój nowy kulinarny wynalazek, który powstał dzisiejszego ranka. Naprawdę jest super smaczny i polecam go wszystkim, nie tylko miłośnikom tuńczyka, wegetarianom, ale i tym którzy lubią umiarkowanie pikantne potrawy.
Nóż, deska do krojenia, tarka do jarzyn, salaterka, waga
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Składniki
Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz olej, a następnie przełóż do salaterki
Otwórz puszkę kukurydzy, odłóż 2 łyżki, odsącz i dodaj do tuńczyka
Paprykę umyj, pokrój w paski, a następnie w drobną kostkę i dodaj do salaterki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do reszty
Chlebki pita posmaruj cienko masłem, a następnie wyciśnij trochę ostrego sosu chili Sriracha (jak na zdjęciu)
Do salaterki dodaj majonez, pieprz i dobrze wymieszaj
Pokryj powierzchnię chlebków równo tuńczykiem,a następnie posyp startym na tarce jarzynowej serem
Tak przygotowane chlebki pita zapiekaj w piekarniku 10 min. w temperaturze 175 stopni Celsjusza góra -dol, a następne 5 min. w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Jeśli chcesz mieć chrupiący spód, kontynuuj góra -dol przez 15 min.
Po wyjęciu z piekarnika posypać koperkiem (opcjonalnie)