Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie mój nowy kulinarny wynalazek, który powstał dzisiejszego ranka. Naprawdę jest super smaczny i polecam go wszystkim, nie tylko miłośnikom tuńczyka, wegetarianom, ale i tym którzy lubią umiarkowanie pikantne potrawy.
Nóż, deska do krojenia, tarka do jarzyn, salaterka, waga
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz olej, a następnie przełóż do salaterki
Otwórz puszkę kukurydzy, odłóż 2 łyżki, odsącz i dodaj do tuńczyka
Paprykę umyj, pokrój w paski, a następnie w drobną kostkę i dodaj do salaterki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do reszty
Chlebki pita posmaruj cienko masłem, a następnie wyciśnij trochę ostrego sosu chili Sriracha (jak na zdjęciu)
Do salaterki dodaj majonez, pieprz i dobrze wymieszaj
Pokryj powierzchnię chlebków równo tuńczykiem,a następnie posyp startym na tarce jarzynowej serem
Tak przygotowane chlebki pita zapiekaj w piekarniku 10 min. w temperaturze 175 stopni Celsjusza góra -dol, a następne 5 min. w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Jeśli chcesz mieć chrupiący spód, kontynuuj góra -dol przez 15 min.
Po wyjęciu z piekarnika posypać koperkiem (opcjonalnie)