Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy przepis z cyklu "słoik do pracy", przygotowany wieczorem smakuje jeszcze lepiej następnego dnia. Zdrowo, domowo, do zabrania do pracy, na trening, gdziekolwiek. bez laktozy bez cukru bez glutenu
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25033
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 408
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 582
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25033
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 408
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 582
Składniki
Wieczorem poprzedniego dnia: Słoik do pracy o pojemności 500ml wypełniam do połowy mlekiem kokosowym. i wsypuję do środka nasiona chia i mieszam. ...i zapominam Przez noc, nasiona nasiąkną mlekiem, zwiększą objętość i utworzą coś w rodzaju "galaretkowatej masy/jogurtu"
Rano (gdy kawa się parzy), wrzucam do blendera owoce, które zamroziłam latem i łyżkę konfitury (dla łasuchów jest opcja dodawania słodyczy w postaci melasy czy syropu klonowego :) - robię mus owocowy. Orzechy lubię rozdrobnione, więc moździerz idzie w ruch, a jak mam mało czasu, dodaję w całości. Do słoika z puddingiem dodaję mus, posypuję orzechami, zakręcam słoik i lecę do roboty! Żaden lekki, plastikowy lunch-box nie może się równać z zakręconym słoikiem:)